BUGÜN 15 HAZİRAN  SALI   

A1 CAPİTALDEN HERKESE GÜNAYDIN

 

Yeni haftanın yurtiçi piyasalar adına en önemli  gündem maddesi olan Nato zirvesinde  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasındaki görüşme gerçekleşti.

Biden, Her iki tarafında görüşmelere devam edeceğini, Türkiye ile ABD arasında gerçek bir ilerleme kaydedileceğine inandığını belirtirken,  Cumhurbaşkanı Erdoğan , Başkan Biden ile yaptıkları toplantıda Türkiye’nin Rus S-400 Füzeleri konusundaki duruşunun değişmediğini aktardığını

belirtti.

 

Toplantı öncesi özellikle S-400  sorununa dair olumlu gelişmelerin  yaşanabileceğini ilişkin beklentiler  eşliğinde TL ve TL bazlı varlıklar bir süredir alıcılı seyretmekteydi.  Fakat dün anlaşılan,  ABD ile anlaşmanın en yakın olduğu konunun  Afganistan’da bulunan askeri varlığın işlevi

olduğuydu.

 

Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) eski Yönetim Kurulu üyesi Makoto Sakurai,  BOJ’un Eylülde dolan pandemi  yardım programı nihai tarihini bu  hafta yapılacak para politikası toplantısında  uzatmasının muhtemel  olduğunu söyledi.

 

Yurtiçi gündem baktığımızda Hazine ve Maliye Bakanlığı,  Mayıs ayına ilişkin Merkezi  Yönetim Bütçe Dengesi verilerini açıklayacak.  Merkezi Yönetim Bütçesi  Nisan  ayında 16,92 milyar TL açık verirken,  faiz dışı denge 1,67 milyar TL fazla vermişti.

 

Yurt Dışı Gündemde ise Almanya’da Mayıs ayına ilişkin  final tüketici fiyatları açıklanacak,  Öncü verilerle tüketici fiyatları aylık yüzde 0,5, yıllık  yüzde 2,5 artış göstermişti.

ABD tarafında ise  Perakende satışlar, üretici fiyatları ve sanayi  üretimi , işletme stokları verilerini odak noktamızda olacak.

 

Borsa zaten 1465  di̇renci̇ni̇ geçmek i̇çi̇n katali̇zör arıyordu geçebi̇lse 1470 ve 1495 di̇rençleri̇ne yöneli̇m i̇se 1510  – 1520 sevi̇yesi̇ne doğru yolculuğu başlatabi̇li̇rdi̇. Şi̇mdi̇ i̇se  kisa vadeli̇ yükselen trend desteği̇ni̇n  1446 sevi̇yesi̇nden geçti̇ği̇ ve kirilmasi durumunda 1423 ve 1410 destekleri̇ne doğru

gevşeme sürebi̇li̇r di̇yoruz.

 

POZİTİF KALIN

HERKESE BOL KAZANÇLAR